Tiszteletbeli Bizottságot állít fel a Cseh Örökségi Alapítvány az 1914 című előadás kapcsán

Nemzetközi Tiszteletbeli Bizottságot állít fel a Cseh Örökségi Alapítvány az 1914 című színházi előadás apropóján, mely az első világháború traumáit viszi színre. A szervezők Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét is felkérték a bizottsági tagságra.

A Cseh Nemzeti Színházban 2014. április 30-án kerül sor az 1914 című előadás bemutatójára. A darab, melynek rendezője Robert Wilson, a Cseh Nemzeti Színház, a Vígszínház és a Szlovák Nemzeti Színház közös produkciója, az első világháború traumáit tematizálja. Az előadás magyarországi fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A premieren a politikai és gazdasági elit számos képviselője, miniszterek, diplomaták is jelen lesznek.

A bemutató kapcsán a Cseh Örökségi Alapítvány egy Tiszteletbeli Bizottságot állít fel, többek között szlovák, magyar, francia, lichtensteini miniszterek, illetve nagykövetek részvételével, és Daniel Herman cseh kulturális miniszter elnökletével. A szervezők Balog Zoltánt is felkérték, hogy legyen a Tiszteletbeli Bizottság tagja.

 Budapest, 2014. április 30.