Fülöp Henrik, új projektmenedzsment a jövő.

Egy kis Projektmenedzsment egyszerűen!

Fülöp Henrik, új projektmenedzsment a jövő.

Fülöp Henrik, új projektmenedzsment a jövő.

Fülöp Henrik (top menedzser) elmondta: A projektmenedzsment célja, hogy adott erőforrással, és költségkerettel, adott időkeretben végzett tevékenységgel meghatározott eredményeket érjen el. A PRINCE II. módszertanon alapuló saját projektvezetési módszertanunk biztosítja, hogy az egyes célok, és részcélok teljesítése a megadott idő-, és költségkereten belül, a megkívánt minőségben megtörténjen, illetve bármely, az előzetes tervektől való eltérésre a lehető legkorábban fény derüljön, annak kezelésére a megfelelő lépések megtörténjenek.
A projekt elindítása: Mielőtt a projekt megvalósításának feladatához, és a megvalósítás során szokásos menedzsment tevékenységek végrehajtásához látnánk, célszerű kellő figyelmet fordítani a projektindítás megfelelő előkészítésére. Tapasztalataink szerint az erre fordított idő, és energia a végrehajtás során többszörösen megtérül, míg ennek elhagyása, felületes vagy formális végrehajtása nemcsak elodázhatja a megvalósítást, de komolyan kockázatnak teheti ki a projekt céljainak sikeres elérését is.
A projekt megvalósítása:
Az előző szakaszoktól eltérően a megvalósítás nem egy „egyszeri” tevékenység, hanem a tervezés, a koordináció, és kommunikáció, az adminisztráció, valamint a monitoring, és riporting feladatcsoportok folyamatosan ismétlődő, egymással időben párhuzamosan is végzett végrehajtása. Centraliz

 

A projekt lezárása:
A kitűzött célok elérését követően, a projektet kezdeményező vezetés dönt annak lezárásáról. Célszerű azonban ezt is megfelelő előkészítéssel,
és módszeres megközelítéssel végezni, az elért célok bemutatásával, az eredményesség, a pénzügyi teljesülés értékelésével zárni.

Kérdésre, a sokszor említett mondatát idézte: "Egyszerű elvek alapján végzem a közösségünk előrejutását szolgáló munkám:  
Testemben az erő, fejemben a logika, szívemben a hit és a szeretet, kezemben a mérleg, oldalamon a kard.
20 éves gyakorlati, vezetői tapasztalat a felsőoktatás tanulmányi-, felnőttképzés, szakképzés, nyelvvizsga rendszerek területén. Továbbá: 
IT és Humán erőforrás menedzsment részére konszolidációs és centralizációs projektek megtervezése, szoftver, hardver, 
open source rendszerek fejlesztése és bevezetése, migrációja, teljes kivitelezési megvalósítása, állami struktúra fejlesztés.

Forrás: Rendszer Kontroll. írta: K. Barnabás.