Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyam

A snowboard oktató a hazai vagy külföldi síterepeken, oktatói munkát lát el sportágában. 
 Szakágtól függetlenül, alapjaiban látja át a snowboardozás összefüggéseit, legyen az havas,
 műanyagpályás, vagy bármilyen egyéb felület, ahol snowboardozni lehet. 
Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Sportoktató (snowboard sportágban), Sportoktató (snowboard sportágban) képzés, Sportoktató (snowboard sportágban) tanfolyam, Felnőttképzés

Képes felmérni a növendékek alapadottságait, fizikai, mentális és érzelmi tulajdonságait, képességeit, lehetőségeitezek alapján megfelelő oktatási tematikát választ, a megfelelő eszközök és módszerek hozzárendelésével képzi őket. Funkcióját tekintve nem csak tanítói szerepe van, hanem komoly biztonság technikai feladatköre is. Önállóan képes felépíteni az oktatási tervet, elméleti tudásanyaga és gyakorlati tapasztalata képessé teszi a teljes snowboard oktatási tematika átadására és bemutatására, segít a gyakorlatok kivitelezésében, hibát javít, következtetésekevon le és szükség esetén újratervezi az oktatási menetrendet.

Tisztában van a sportágában fellelhető eszközökkel, ezek megválasztásában képes tanácsot adni, képes azokat helyesen
beállítani, alapszinten karbantartani. Ismeri a sípályarendszerek alapelveit, gépeit, eszközeit, képes azokat rendeltetésszerűen használni és ezeket az ismereteket átadni a növendékei számára.  
Tiszteletben tartja a hazai és nemzetközi sportszervezeteket, azok szabályrendszereit és ezekeképviseli tanítványai felé is. Ismeri a sportága természetre gyakorolt hatásait, felelősségteljesen jár el sporttevékenységében és munkavégzése során egyaránt.

Alapelvei között van az egészségtudatos életmód, amire tanítványait is motiválja. Tevékenységét végezheti sí és snowboardiskoláknak, oktatási intézmények sítáboraiban, utazásszervező cégek megbízásából, hazai vagy nemzetközi sportszervezetek megbízásából, magánemberek, magáncsoportok felkérésére, szabadúszóként bárhol az Európai Unió területén  az Európai Unió alapelveinek betartásával  illetve bárhol a világon, ahol azt a helyi, vagy állami szabályozások nem tiltják.

Szakképesítés sorszáma: 10144021
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.04.12.

# /- #sportoktató #sportoktatósnowboardsportágban #sportoktatósnowboardsportágbantanfolyam #sportoktatósnowboardsportágbanképzés #sportoktatósnowboardsportágbantanfolyamról #sportoktatósnowboardsportágbanoktatás #sportoktatósnowboardsportágbanvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Sportoktató (snowboard sportágban) | Sportok | Személyi szolgáltatások |  Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések